یارب فرج امامان رابرسان
یارب فرج امامان رابرسان

یارب فرج امامان رابرسان

یاد امام حسین در نخستین کلام حضرت مهدی در حین قیام جهانی

یاد امام حسین در نخستین کلام حضرت مهدی در حین قیام جهانی

در کتاب «إلزام الناصب فی إثبات الحجة الغائب(عج)، روایتی را از کتابی با نام «الموائد» این‌گونه نقل می‌کند:

زمانی که قائم آل محمد ظهور کند، ما بین رکن و مقام می ایستد و پنج ندا می دهد:

«اَلا یا اَهلَ العالَم اَنَا الاِمام القائِم ; آگاه باشید ای جهانیان که منم امام قائم»

«اَلا یا اَهلَ العالَم اَنَا الصَّمصامُ المُنتَقِم; آگاه باشید ای اهل عالم که منم شمشیر انتقام گیرنده»

«اَلا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین قَتَلُوهُ عَطشاناً; بیدار باشید ای اهل عالم، همانا جد من حسین را تشنه کام کشتند»

«الا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین طَرَحُوهُ عُریاناً; بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را برهنه روی خاک افکندند»

«اَلا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین سَحَقُوهُ عُدواناً; آگاه باشید ای جهانیان که جدّ من حسین را از روی دشمنی به خاک و خون کشاندند.»

آری اولین کلام حضرت مهدی(عج)، ذکر از سید و سالار شهیدان(ع) است که همواره یاد او، در دل هر انسان آزاد مرد و طالب حقی زنده است و این مصیبت عظمی که بر اهل اسلام و همه ی آسمانها سنگینی میکند، با ظهور فرزندش و انتقام خون مطهرش از دشمنان، قدری تسلی می یابد. هرچند حرارت و سوزش مصیبت عاشورای حسینی تا قیام‌ قیامت پابرجاست.

و از طرفی این فرازهای روشن میکند که استقرار صلح جهانی و حاکمیت عدل در گستره جهان بشریت، از وادی سرخ عاشورای حسینی و معارف معلّای آن می گذرد.

إلزام الناصب فی إثبات الحجه الغائب، ج‏۲، ص۲۳۳

پیوند هاو مشابهت های حضرت مهدی و امام حسین علیهما السلام

پیوند هاو مشابهت های حضرت مهدی و امام حسین علیهما السلام

۱)زیارت عاشورا و یاد حضرت مهدی (عج)

زیارت عاشورا که از سوی امام محمدباقر(ع) به شیعیان و شیفتگان، آموزش داده شده است، مضمون های والایی دارد. در بخشی از زیارت چنین آمده است:

«ان یرزقنی طلب ثارک مع امام منصور من اهل بیت محمد صلی الله علیه وآله؛

از خداوند می خواهم خون خواهی تو را در کنار امام یاری شده از خاندان پیامبر (ص) ، روزی ام گرداند.»

مقصود از امام منصور، امام عصر علیه السلام می باشد و از جلوه های منصور نامیدن ایشان، طلب خون جدشان است؛

پس حضرت قائم عج الله تعالی فرجه، ولی دم جد بزرگوارشان هستند. در قرآن نیز آمده:

«و من قتل مظلوماً فقد جعلنا لولیه سلطاناً(اسرا: 33)؛

کسی که مظلوم کشته شده است، برای ولی اش حق سلطه و حق قصاص قرار دادیم.»

۲)روز عاشورا و یاد حضرت مهدی (عج)

جلوه دیگر این ارتباط، روز عاشورا است؛ روزی که عاشقان باید به عشق مهدی (عج ) و ذکر حسین(ع) عزاداری کند، روزی که اشک ها و ناله ها، منتقم خون حسین (ع) را می طلبند تا با اجابت ندای یاری، انتقام خون سالار شهیدان(ع) را از ستم گران بگیرند.

در روز عاشورا، همه جا یاد امام حسین، همراه نام حضرت مهدی (عج) گرامی داشته می شود.نوع تسلیت گویی که از امام باقر علیه السلام در روز عاشورا نقل شده این چنین است:

«اعظم الله اجورنا بمصابنا بالحسین علیه السلام و جعلنا و ایاکم من الطالبین بثاره مع ولیه الامام المهدی من آل محمد صلی الله علیه واله

خداوند اجر ما و شما را در مصیبت حسین علیه السلام بزرگ گرداند و ما و شما را از کسانی قرار دهد که به همراه ولی (خون) امام حسین علیه السلام، امام مهدی عج الله تعالی فرجه، از آل محمد صلی الله علیه وآله، طلب خون آن حضرت کرده و به خون خواهی او برخیزیم.»

۳)مشابهت در زمانه

زمانه حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه و امام حسین علیه السلام در انحراف فکری و فساد اجتماعی، رواج بی دینی و بدعت در سطح جهانی، شبیه هم است.

امام حسین علیه السلام، زمانه خود را چنین توصیف می کند:

 

«آیا نمی بینید که به حق عمل نمی شود و از باطل جلوگیری نمی گردد؟»

«همانا در شرایطی هستیم که سنت پیامبر از بین رفته و بدعت ها زنده شده است.

حضرت علی علیه السلام می فرمایند: «زمانه مهدی(ع) چنین است؛ چون مهدی قیام کند،

خواهش های نفسانی را به هدایت آسمانی بازگرداند؛ پس از آنکه رستگاری را به هوای نفس بازگردانده باشند و آرا و افکار را پیرو قرآن کند، پس از آن که قرآن را تابع رأی خود گردانده باشند...

پس مهدی به شما نشان خواهد داد که روش عادلانه در حکومت، چگونه است

و آنچه را که از کتاب و سنت متروک مانده، زنده خواهد ساخت.»

مشابهت در زمانه، ابعاد بی شماری دارد؛ از تبلیغات جبهه باطل گرفته تا حاکمیت خلفای جور و غربت دین در عرصه زندگی و جامعه.

که تبلیغات بنی امیه و معاویه علیه اهل بیت و امام حسین علیه السلام،شباهت زیادی به تبلیغات کشورهای استکباری و صهیونیست ها علیه جهان اسلام، به ویژه علیه ایران اسلامی دارد.

۴)قیام در روز عاشورا

در برخی روایت ها آمده است که قیام حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه مصادف باشهادت حضرت سیدالشهداء(ع) است و این مطلب ما را به یکی دیگر از پیوندهای ویژه ی صاحبان این دو قیام، رهنمون می سازد.ارتباط بین روز عاشورا و قیام مهدی موعود(عج) ، یک رابطه ملموس و قابل درک برای هر انسان عاقلی است؛

چرا که راه و هدف مهدی(ع) همان هدف امام حسین (ع) در ابعاد گسترده جهانی است

۵)کوفه؛ پایگاه مشترک

رابطه دیگر میان این دو امام و قیامشان، مرکز حکومت آن دو است.

امام حسین(ع) از مکه به جانب کوفه رهسپار بود و شاید با رسیدن به کوفه، مانند پدر بزرگوارشان، آنجا را مقر حکومت خویش قرار می داد؛ ولی سپاهیان یزید راه را بر آن حضرت بستند و ایشان در دوم محرم، در کربلا منزل کرد.

زمانی که خورشید تابناک مکه ظهور کند، کوفه را به عنوان مقر حکومت خود برخواهد گزید.

 در روایت آمده که امام باقر علیه السلام فرمودند: «مهدی علیه السلام وارد کوفه می شود با سه پرچم ...»

ودر روایتی دیگر آمده که ابوبکر حضرمی می گوید: به امام باقر یا امام صادق علیهما السلام گفتم: کدام سرزمین پس از حرم خدا وحرم پیامبر با فضیلت تر است؟ فرمود: «ای ابابکر! سرزمین کوفه که جایگاه پاکی است و در آن مسجد سهله قرار دارد و مسجدی که همه پیامبران در آن نماز خوانده اند.

آن جا عدالت الهی پدیدار می گردد و قائم به عدل و قیام کنندگان پس از او، از همان جا خواهند بود. آن جا جایگاه پیامبران و جانشینان صالح آنان است.

امام حسین(ع) از مکه به سمت کوفه رفت و حضرت مهدی(عج)، از مکه به سوی کوفه خواهد رفت و مقر حکومت خود را در کوفه قرار خواهد داد؛ یعنی راه نیمه تمام سیدالشهدا(ع) را به پایان خواهند رساند.

آیت‌الله بهجت: اگر ما برای تعجیل فرج دعا نکنیم، یا در دعا کردن جدی نباشیم،....

https://s6.uupload.ir/files/%D8%A7%DA%AF%D8%B1_%D9%85%D8%A7_r33f.jpg

آیت‌الله بهجت:

اگر ما برای تعجیل فرج دعا نکنیم، یا در دعا کردن جدی نباشیم، یا آثار جدیت در ما نباشد، به ضرر دنیای ما هم خواهد بود، چه رسد به آخرت. و از شروط استجابت دعا، توبه از معاصی است.

در محضر بهجت، ج3، ص60

مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی در مسجد مقدس جمکران

https://s6.uupload.ir/files/%D9%85%D8%B3%D8%AC%D8%AF_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3_%D8%AC%D9%85%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D9%861_27pb.jpg

مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی در مسجد مقدس جمکران

مراسم شب تاسوعا در مسجد مقدس جمکران با حضور حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان تولیت این مکان مقدس، آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حجت الاسلام والمسلمین ذوالنور نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین اکبری نماینده ولی فقیه در سپاه استان و خیل کثیری از عاشقان اباعبدالله الحسین علیه‌السلام برگزار شد.

عکاس: سعید مرادی