در آخرالزمان بهترین مکان برای اسکان و زندگی کردن کدام شهر است؟
جواب: شهر مقدس قم
برای این شهر روایات متعددی ذکر شده چه برای حفظ ایمان و چه برای امان ماندن از فتنه های آخر الزمان که به بعضی از آنها اشاره میکنیم:
۱- از امیر مـومنان علـى بـن ابـى طالب (ع) در باره سالـم تـریـن و بهتریـن شهرها و مـوضعها به هنگام نازل شدن فتنه ها و ظاهر شـدن شمشیرها سـوال شد. حضرت فرمـود: سالمتریـن نقاط در آن روز, شهر قـم است. زمانـى که در خراسان اغتشاش روى دهـد و میان مردم گـرگان و طبـرستان جنگ درگیرد و سیستان خـراب شـود, در آن هنگام سالمتـریـن مـواضع, شهر قم است. قـم شهرى است که از آنجا یاران بهتریـن مردم از جهت پـدر و مادر و جد وجده و عمـو و عمه بر مـى خیزنـد. آن شهر, زهرا نامیده شـده است.
۲- امام صادق(ع) فرمود:
هنگامی که بلاد و مشقتی به شما رسید به شما باد(قم) که آن پناهگاه فاطمیان و آسایشگاه مؤمنان است.
به زودی زمانی فرا می رسد که دوستان و دوستداران ما از ما کناره جوئی می کنند و از ما دور می شوند، که این به مصلحت آنهاست، تا به عنوان ولایت ما شناخته نشوند، تا بتوانند که جان و مال خود را نگه داری کنند.
هرگز احدی برای قم و اهل قم بدی نخواهد، جز این که خداوند او را خوار سازد و از رحمت خویش دور نماید".
۳- صفـوان یحیى ـ گوید:
روزى نزد امام کـاظم (ع) (یا امام رضـا(ع)) بـودم که نام قـم و ساکنانـش و تمایل آنان به حضرت مهدى (ع) به میان آمد. در پى آن امام بر آنان رحمت فرستاد و فرمود: خداوند از آنان خشنود باشد. سپـس افزود: بهشت داراى هشت در است و یکـى از آنها از آن قمیان است. اهل قـم بهتریـن شیعیان ما از میان دیگر شهرها هستند. خـداونـد دوستـى ما را در سـرنـوشتشان آمیخته است.
آنچه در تـوضیح روایت بالا باید گفت, ایـن است که شیعیان قـم در مجموع نسبت به شیعیان سایر نقاط بهتراند. بنابرایـن, تـوصیف و تعریف امام از اهل قـم به اصطلاح از حیث مجموع مـن حیث مجمـوع است و ناظر به ایـن معنا نیست که فـرد فـرد اهل قـم از مـومنـانـى که در سـایـر شهرها و سـرزمینها به سـر مـى بـرنـد, بهتـر و بـرتـرنـد.
۴-امام صادق(ع) فرمود: هرگاه بلا و ذلتـى به شما رسید, به قـم برویـد. چـون آنجا پناهگاه فرزنـدان فاطمه و استراحتگاه مـومنان است. زمانـى فرا مـى رسد که اولیا و دوستدارانمان ازما مى گریزند و دور مـى شـوند تا به دوستـى با ما شناخته نشـوند و خـون و دارایی شان محفوظ بماند. ایـن به نفعشان است. کسـى نسبت به قـم و ساکنانـش سـوء قصد نمـى کند, مگر اینکه خـداونـد او را خـوار و از رحمت خـویـش دور مـى نمـاید.
۵- عفان مـى گـوید: امام صادق (ع) به مـن فرمـود: آیا مـى دانى علت نامیده شدن ایـن شهر به قم چیست؟
عفان عرض کرد: خدا و رسـولـش و شما داناترید.امام فرمـود: ایـن شهر قـم نامگذارى شد چون مردمش با قائم آل محمد(ص) اجتماع و با او قیام, و براى او استقامت مى کنند و یاریـش مـى نماینـد.
۶- از امام صادق(ع) روایت است که فرمود:
"آگاه باشید که برای خدا حرمی هست و آن مکه است، و برای پیامبر خدا(ص)خ حرمی است و آن مدینه است، و برای امیرالمؤمنین(ع) حرمی است و آن کوفه است.
آگاه باشید که حرم من و فرزندانم بعد از من قم است.
آگاه باشید قم کوفه کوچک است از حیث فضائل
آگاه باشید که برای بهشت هشت دراست سه تای آنها به سوی قم است
یک بانوئی از فرزندانم، به نام فاطمه دختر موسی(ع)، در آنجا رحلت می کند که با شفاعت او همه شیعیان ما وارد بهشت می شوند".